Det är inte ovanligt att egenföretagare upplever stress, inte sällan kopplat till balans mellan arbete och fritid. Knep som att stänga av arbetsmobilen och inte kontrollera mejl på fritiden är grundläggande tips. Samtidigt kan det finnas behov av att frigör sig från saker som måste göras för att kunna lägga ifrån sig mobilen.

Här kan du läsa två tips som på riktigt frigör tid, tid som du kan använda för att motioner eller hitta en sundare livsstil.

Anlita en extern partner för bokföring

Den löpande bokföringen och administrationen tar tid. Det är heller inte valbart att göra bokföringen löpande utan det är en administrativ syssla som ständigt återkommer. Att anlita en extern partner är en utgift. Samtidigt behöver det inte bli så dyrt som många tror. Bokoredo erbjuder olika tjänster inom bokföring och du kan se deras priser enkelt online.

Du kan få hjälp med rådgivning så uppgifterna går snabbare eller få hjälp med allt. Det kan frigöra mycket tid. På så sätt kan du få mer tid över till återhämtning och få tid att leva mer hälsosamt. Tänk på att långvarig stress kan vara skadlig och det finns tidiga varningssignaler.

Dags att anställa?

Går det bra för företaget kan du överväga att anställa någon för att frigöra tid. Har du enskild firma bör du tänka på att du ska vara registrerad som arbetsgivare. Det är en investering att anställa och det är därför viktigt att räkna på kostnaderna. Det tillkommer även en del administration vid anställning.

Det går även att ta in exempelvis en virtuell assisten som konsult för enstaka uppdrag eller löpande uppgifter. En virtuell assisten kan ta hand om att svara på mejl och samtal. Det kan även vara mer kvalificerade uppgifter som du behöver avlastning med. Fördelen är att du kan förhandla om visst antal timmar eller dagar och utan att behöva anställa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *