Oavsett om du är nybörjare eller van veteran så är faktumet att all typ av träning ger resultat. Vill du gå ned i vikt är det a och o att du sköter kosten, medan styrkemässiga framgångar uppnås enklast med kvalitativa och regelbundna pass. Vill du veta mer ingående hur du ska göra har vi samlat de bästa tipsen nedan.

Ta inga genvägar

Det finns ingen grundregel gällande antal träningstillfällen. Allt beror på hur du tränar och vilken intensitet du sätter på passet, samtidigt som det är oerhört viktigt att kroppen får återhämta sig. I många fall sätter vi upp orealistiska mål, eller tar genvägar för att försöka nå resultaten snabbare.

Detta är ett helt felaktigt tankesätt, och som med allt annat så kräver träning engagemang och tid innan du blir belönad. Förutom att du rör dig regelbundet måste du även anstränga dig och höja pulsen, men också använda dig av vardagsmotion som komplement.

De flesta väljer att dela upp träningspassen enligt kroppsdelar som armar, rygg, bröst och ben. Kör hellre flera kortare pass på detta vis, så att du låter kroppen vila upp sig. Hur ofta du tränar spelar faktiskt mindre roll, förutsatt att du gör det regelbundet.

Variera din träning

Utöver styrka behöver du även kondition. Detta kan du träna genom att löpa innan du börjar träna muskler, eller dela upp gym och cardio till olika dagar. En riktlinje du kan använda dig av är att börja med två styrkepass i veckan, och två pulshöjande sådana som komplement. Genom att variera dig ordentligt kan du till och med träna sex gånger i veckan och uppnå riktigt bra resultat.

Sköt kosten

Matvanorna påverkar betydlig mer än du tror. Äter du för lite förlorar du muskler, samt att du inte får energin som krävs för att träna intensivt. Om du får i dig för mycket mat går du istället upp i vikt, så håll dig borta från varor med tomma kalorier.

Välj istället kolhydrater både innan och efter passet, samt mycket protein till lunch och middag. En välbalanserad kost krävs för att uppnå resultaten du vill ha, särskilt om du har tydliga mål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *